Julia Oud (1998) is een educatieve kunstenaar die met beeldende kunst, film en fotografie, maatschappelijke problemen begrijpelijk en bespreekbaar maakt. Met beeld als educatieve en universele taal probeert ze een positievere kijk op de wereld te creëren en maatschappelijke verschillen te overbruggen.
Haar werk richt zich met name op jongeren en is vaak interactief. In het dagelijks leven moeten zij zich tot een ongelofelijk aantal mensen en situaties verhouden om hun eigen plekje in de samenleving te veroveren. En dat is ingewikkeld. Julia werkt met thema’s zoals geluk, rust en tijdsbeleving en laat een waaier aan perspectieven zien, waarmee ze de focus legt op onze dagelijkse omgeving en de kleine dingen die we voor lief nemen. Want door je bewust te zijn van alles wat al is, leg je de basis voor alles wat ooit kan zijn.
Door kunst op die manier in te zetten in het onderwijs, is ze ervan overtuigd dat we de weg vrij maken voor de ontwikkeling van jongeren op allerlei verschillende gebieden.

OPLEIDING
Film, Photography & The Digital 2018-2022
Docent Beeldende Vorming 2022-Heden
Back to Top